1. Anasayfa
  2. Rehber

2024’de Meme Coinler mi AI Coinler mi? Hangisi Tercih Edilmeli

2024’de Meme Coinler mi AI Coinler mi? Hangisi Tercih Edilmeli
0

Kripto para piyasasında memecoinler her zaman beklenenden daha fazla ilgi gördüğü bir gerçek. Fakat geçtiğimiz yıllarda yapay zekanın öneminin artması sonucunda da AI kategorisindeki kripto para birimlerine de olan ilgi büyük oranda artmıştı. 2024’de Meme coinler mi AI coinler mi tercih edilmeli merak konusu olmuş durumda.

2024’ün ilk çeyreğinde boğa piyasasına giriş yaparken Bitcoin’de de yaşanan artışlar altcoin piyasasını canlandırmasında etkili oldu. Meme coin ve AI coinler devasa piyasa hacimleriyle sıkça tercih edilen 2 farklı kategoridir. Peki, 2024 yılı hangi kripto paralar için iyi geçecek?

Meme Coinler mi AI Coinler mi

Meme Coinler mi AI Coinler mi?

Bir kategori genelinde konuşmak ne kadar sağlıklı olmasa da genel itibariyle içinde barındırdığı kripto paralar ve performansları gereği Meme coinlerinin daha votalitesi yüksek, kazanç ağırlıklı olduğunu belirtmemiz mümkün. Özellikle 2024 senesinin ilk çeyreği için Meme coinler, AI Coinleri gibi teknolojik tokenlerden daha iyi performans sergilediğini gösterebiliriz.

Meme Coin Avantajları

  1. Yüksek volatilite: Meme coinler spekülatif olduklarından ve yüksek piyasa hacmi sayesinde hızlı yükseliş / düşüş fiyat hareketleri gösterir, bu da kısa vadeli yatırımlarda yüksek kazanç fırsatları sunabilmektedir.
  2. Topluluk desteği: Yüksek hacimdeki bu meme coinler büyük ve aktif topluluklar tarafından desteklenmektedir.
  3. Düşük giriş engeli: Birçok meme coin, yatırımcılar için düşük maliyetle erişilebilmektedir. Bu da az meblağa çok sayıda kripto para birimi alınabilmesi demektir.

Meme Coin Dezavantajları:

  1. Spekülatif doğa: Spekülatif doğası onun için avantajı olabildiği gibi aynı zamanda dezavantajı da olabilmektedir. Meme coinlerin büyük bir kısmı temel bir değer teklifi yerine spekülatif amaçlar için oluşturulmuştur, bu da beraberinde büyük risk getirmektedir.
  2. Manipülasyon riski: Meme coinler, manipülasyon ve fiyat pompalamaya karşı daha savunmasızdır. Özellikle Dogecoin’de bunu geçtiğimiz senelerde birçok kez örneğini görmüş olduk. Elon Musk’ın Dogecoin’de yarattığı manipülasyon etkisi bariz görülmekteydi.

AI Coin Avantajları:

  1. Teknolojik yenilik: AI coinler genellikle yapay zeka veya blockchain gibi yeni teknolojileri kullanır, bu da uzun vadede yükselme fırsatı demektir.
  2. Güvenlik ve veri gizliliği: AI coinler, güvenlik ve veri gizliliği gibi konulara odaklanabilmektedir.

AI Coin Dezavantajları:

  1. Teknolojinin Getirdiği Risk: Yeni teknolojiler her zaman belirsizliklerle doludur ve bir AI coinin başarısı, teknolojik gelişmelerde nerelerde yer aldığına bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.
  2. Düşük bilinirlik: Bazı başarılı AI coinler, geniş kitleler tarafından bilinmeyebiliyor. Bunun başlıca sebebi de meme coinler kadar ilgi odaklı projeler olmamasından kaynaklanabilmektedir.
  3. Yüksek Rekabet: Yapay zeka alanında birçok proje bulunmaktadır bu da rekabetin yoğunluğunu arttırmaktadır.

En İyi Meme Coinleri Neler?

En iyi meme coinleri neler? Çoğu zaman merak edilen konulardan bir diğeridir. Kripto para piyasasının olmazsa olmazlarından meme coinler 2020 yılından beri zaman zaman başarılı performanslarıyla insanların yatırım odağı haline gelmektedir. 2021 senesinde Dogecoin’in gerçekleştirdiği devasa yükseliş bu kripto paraların sadece şaka amaçlı olmadığını çok iyi bir şekilde göstermiştir. Hatırlayanlar çıkacaktır ki Elon Musk bu alanda birçok meme coin’e fırsat vermiş ve popülerleşmesinde etkili olmuştur. Bu meme coinler arasında özellikle Dogecoin diğerlerinden çok daha farklıdır.

Ana oluşum amaçlarının Dogecoin gibi bir internet şakasına dayandığı coinler, topluluk desteği ve sosyal medya üzerinden gerçekleştirilen viral kampanyalar sonucunda popülerlik kazanmaktadır. Dogecoin ne kadar 2020 yılından sonra sıkça adını duyuyor olsak da bu internet şakası olarak görülen kripto para biriminin geçmişi 2013 yılına dayanmaktadır. 

  • Dogecoin
  • Shiba Inu
  • Pepe
  • Floki
  • Dogwifhat
  • BabyDoge Coin
  • Meme Coin
En İyi Meme Coinleri

En İyi AI Coinleri Neler?

Yapay zeka son birkaç senenin en popüler konuların başında gelmektedir. Bunun başlıca sebeplerinden biri de tanıklık ettiğimiz başarılı yapay zeka çalışmaları ve projeler (ChatGPT vb.) bu türün daha da ileri gidebileceğini göstermektedir. Yatırımcılarda bu türe ait yatırımları sık sık değerlendirdiği bilinmekte.

Teknolojik tarafın ağırlık bastığı, oluşum amacının AI üzerine kurulduğu kripto para birimleri bu sene içerisinde iyi bir performans gösterdi. Bu kategoride başarılı birkaç kripto para beraberinde diğerlerine de yatırımların kaymasında önemli bir etmen haline geldi. Buna örnek olarak da NEAR’ı gösterebiliriz. Piyasa değeri bakımından tüm kripto para birimleri arasında 21. sıradayken kendi kategorisi olan AI coinleri arasında da 1. sırada yer almaktadır. Son 24 saatte %12’lik bir yükselişle $6,368,067,713 gibi devasa bir piyasa hacmine ulaşmıştır.

En iyi AI coinleri ise piyasa hacmine göre bakıldığında şu şekildedir:

  • NEAR
  • Render
  • Bittensor
  • The Graph
  • Fetch AI

2016 yılından beri kripto para / finans alanlarında içerik oluşturmakla birlikte bu alanda da sık sık yatırımlar yapmaktayım. Kriptonat ile de en güncel içerikleri okurlarına buluşturmayı amaç edinmekteyim.

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir